Бойците на Хамас взеха стотици заложници в Израел. Студентка, присъствала на

...
Бойците на Хамас взеха стотици заложници в Израел. Студентка, присъствала на
Коментари Харесай

Отвлечена от Хамас израелска студентка: Не ме убивайте! (видео)

Бойците на Хамас взеха стотици заложници в Израел. Студентка, участвала на музикален фестивал в пустинята с приятеля си, и майка с двете й млади девойки бяха измежду почтените жертви, отвлечени от терористите на Хамас.

25-годишната Ноа Аргамани беше отвлечена преди 2 дни, като видеозапис сподели по какъв начин седи на гърба на мотоциклет на екстремистите, с протегнати ръце, сочещи към безпомощния си другар, умолявайки за живота й.

Тя крещи „ Не ме убивай! Не, не, не “ – само че въоръженият мъж потегля. Ноа не е виждана от този момент.

Нейният другар, Ави Нейтън, комплициран и беззащитен, остава обратно в пустинята. Той също липсва.

Широко споделяни в обществените медии, фрагментите от отвличането на Ноа са в действителност сърцеразбиващи.

„ Представете си какво е за нейното семейство “, споделя нейният съквартирант в университета Амир Моади. Там разбрали, че е отвлечена, едвам когато инцидентно попаднали на фрагментите онлайн.

Атаката

Заедно със стотици други млади израелци, Ноа и Ави се наслаждавали на фестивал посред пустинята, когато били принудени да бягат за живота си от терористите на Хамас.

Празнуващите се били събрали за цяла нощ рейв с транс музика покрай Кибуц Реим, покрай линията Газа, с цел да отпразнуват края на религиозния празник Сукот.

Но празненствата се трансформирали в събота сутринта, откакто палестинските терористи почнали да стрелят с ракети и огнестрелни изстрели по тълпата.

Кадри, публикувани в обществените медии, демонстрират стотици хора, крещящи и плачещи, до момента в който бягат от мястото на фестивала под звука на патрони. 

„ Трябваше да отида на пустинното празненство, само че в последния миг взех решение да не го върша “, споделя Амир, представен от Dailymail. „ Последно се чухме с нея към 10 или 11 сутринта тази заран, когато ни изпрати известие, че терористите са разкрили огън и преследват всички, само че че и двамата са в сигурност и се крият. “

„ Оттогава не сме чували нищо за тях, само че тогава, за жалост, видяхме притеснителните видеоклипове на нейното похищение онлайн. “

„ Семейството е ок да публикуваме това, тъй като желаят тя да бъде освободена и се надяват някой да помогне. “

„ Родителите й са в потрес и даже не могат да приказват. Тя е само дете. “

„ Тя е толкоз прелестна, положителна жена, постоянно блага и обича да пътува. Тя преди малко се върна от Шри Ланка. Не можем да повярваме, че нещо сходно ще се случи вкъщи.

Шокът пристигна, когато фамилии в Израел се разсъниха в очакване да отпразнуват дружно един от най-свещените дни в еврейския календар.

Вместо това празникът Симхат Тора се трансформира в ден на гнет и клане за жителите, живеещи покрай линията Газа.

Спокойствието на святата събота беше разрушено рано сутринта, когато мародерстващи въоръжени мъже от Хамас нахлуха по улиците тук-там като Сдерот, град на по-малко от миля от границата.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР